Større redningsbåd til Skagen

Det er redningsbåden "Lars Kruse", der efter planen skal udskiftes. Foto: Skagen Redningsstation

Farvandsvæsenet vil udskifte redningsbåd.

I fremtiden bliver det mere sikkert at sejle i farvandene omkring Skagen. I hvert fald hvis det står til Farvandsvæsenet, som nu vil udstyre Skagen Redningsstation med en endnu større redningsbåd, end de har i forvejen.

- Det har man brug for Skagen, hvor der er mere barsk vejr og høj sø, siger vicedirektør i Farvandsvæsenet, Francis Zachariae, til TV2 Nord.

Placeringen af den nye redningsbåd sker som led i en plan, hvor Farvandsvæsenet vil forbedre sikkerheden i de danske farvande, blandt andet ved at rokere rundt på eksisterende både.

- Skagen får en meget bedre redningsbåd end de har i dag, og Anholt får Skagens redningsbåd, da Anholts redningsbåd stort set er slidt op, siger Francis Zachariae.

Skagen Redningsstation skal således udstyres med redningsbåden "Anna Rørbye," som lige nu hører til ved redningsstationen i Grenaa. Båden er nemlig større og hurtigere end dens nuværende pendant i Skagen.
På redningsstationen i Skagen giver stationsleder Ole Mose Christiansen forslaget en positiv modtagelse:

- Vi får andre opgaver nu, og vi kommer længere væk fra Skagen, da fiskeskibene kommer længere væk og bliver større og større, så derfor vil det jo være optimalt, at vi får et større skib i Skagen.

Hvis planen bliver ført ud livet, kan "Anna Rørbye" være på plads i Skagen i løbet af 2012.

Forsiden lige nu