00:41

Foto: Lisbet Christensen (arkiv)

1 af 2

Største øvelse nogensinde for specialstyrker rammer nordjyderne

I løbet af de næste par uger, kan du godt forvente at høre kanonslag og se militærhelikoptere flyve over Nordjylland.

Den største øvelse for specialstyrker nogensinde på dansk jord finder fra den 22. september til 3. oktober sted på nordjysk grund.

Mere end 1300 soldater fra syv forskellige lande deltager i øvelsen. De deltagende styrker er både fra hær, søværn og flyvevåben, og i øvelsen er der mere end 35 forskellige fly og helikoptere med.

Øvelsen bliver som udgangspunkt afholdt på Flyvestation Aalborg og Flådestation Korsør. De fleste af øvelserne kommer til at foregå på militær grund, men der vil også blive taget civilt terræn i brug. Man vil under øvelsen benytte sig af kanonslag, røg, lys og lyskugler, og da der samtidig er deltagende helikoptere og fly, vil der være risiko for støj hos de nordjyske borgere.

- Som øvelsesledelse gør vi alt, hvad vi kan for at minimere generne for lokalbefolkningen omkring de forskellige angrebsmål, og vi vil, når det er muligt, advare folk tæt på objekterne, før det går løs, siger generalmajor, Michael A. Lollesgaard, i en pressemeddelse.

I øvelsen vil man blandt meget andet træne udførelsen af operationer som befrielse af gidsler og tilfangetagelse af kriminelle ledere.