01:50

Det ser sådan her ud i flere kilometer ved åløbet i Aalborg Øst.

1 af 2

Stort olieudslip i Aalborg: Årsag endnu ukendt

Beredskabscenter Aalborg kom mandag formiddag ud til et større olieudslip.

Et større olieudslip ved et industrikvarter ved Tranholmvej i Aalborg Øst blev mandag formiddag opdaget, da en mand var i gang med at rense grøftningen ved et åløb. Manden tilkaldte efterfølgende Beredskabscenter Aalborg, som kom ud til et omfattende olieslip.

- Udslippet kan gå et par måneder tilbage. Det er under et halvt år siden, at grøften sidst blev renset. Det er et kraftigt udslip, og det lugter fra åløbet. Det er af de større udslip, siger indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg, Søren Korsgaard.

Årsagen til udslippet er endnu ukendt, men indtil videre kan indsatslederen sige, at det strækker sig over minimum seks kilometer. Lige nu forhindrer man, at olien løber ud i Limfjorden.

- Vi leder efter en virksomhed, som enten har smidt olien i vandløbet, eller en virksomhed, hvor der er gået hul på deres olieudskiller. Det sidstnævnte er det mest sandsynlige, siger indsatsleder Søren Korsgaard.

Miljøvagten har været ude for at tage prøver på stedet. Kloakvæsnet skal nu finde frem til, hvor udslippet startede henne.