Foto: Iben Hedemann (arkiv)

Stortalent på kontrakt i Aalborg

Aalborg Vikings har skrevet kontrakt med det 18-årige stortalent Sami Eleraky. Han var i sidste uge med til at sikre Danmark oprykning til den bedste europæiske række.

Den 210 centimeter høje og 110 kilo tunge Eleraky har haft tilbud fra både ind- og udland at vælge imellem. Han valgte det næste år at blive i Aalborg.

- Det er et kæmpe scoop for klubben, at Sami bliver i Aalborg, hvor han har haft sin basket-opvækst. Sami har et enormt potentiale og hvis han fortsætter sin udvikling, ser jeg ham som en spiller, der kan komme til udlandet og blive professionel, siger Aalborg Vikings sportschef Christian Rom.

Sami Eleraky fik sin ligadebut sidste sæson i en alder af bare 17 år og viste i flere kampe glimt af sit store potentiale. Head Coach for den kommende Vikings sæson, amerikanske John Staudt, har da også kun rosende ord at sige:

-          - Jeg forventer at Sami får sit gennembrud i Canal Digital Ligaen denne sæson. Han har arbejdet meget hårdt over sommeren på at forbedre sit spil og sin form. Hans succes med U18 landsholdet vil helt klart komme os til gode og jeg ser frem til at følge hans udvikling.

Sami Eleraky er den første danske spiller, som Aalborg Vikings kan offentliggøre ny aftale med. Foruden Sami er der også skrevet kontrakt med amerikanske Ryan White og trænerposten i år besættes af amerikanske John Staudt, der assisteres af Mads Olesen, der netop er hvem vendt fra flere års ophold i England.