Støtte-millioner blev til nul

Knap to millioner kroner er med et blevet til et rundt nul - efter fødevareministeren er løbet fra en aftale om at støtte fiskeriområder. Det mener de folk, der siden efteråret har uddelt støtten til lokale nordjyske projekter.

- For os er det en meget uheldig situation. Det er meget skuffende, at skulle ud og sige de mange, der sidder med projekter, desværre, der er ingen penge til jer og det, I har arbejdet hen imod, siger Lars Hedegaard, erhvervschef og koordinator for foreningen Fiskeri LAG Nord, der siden sidste år har stået for uddelingen af støttekronerne fra Fødevareministeriet og EU.

En af de ideer, som den særlige støttepulje, har fået ført ud i livet, er hos Skagenfood i Strandby. Her har man startet et projekt med søkogte rejer.
- Det at vi har fået støtte, har gjort, at vi turde kaste os ud i projektet med gourmetrejerne, at vi har købt udstyr til det, forklarer driftschef hos Skagenfood, Kenneth Kajgaard.
Der står omkring 40 projekter klar - alene i år, og venter på via Fiskeri LAG Nord at blive godkendt til støtte fra den særlige pulje, der støttes dels af Fødevareministeriet og dels af EU.

- Det er en kold dukkert det her. Vi havde tiltro til ministeren, da hun sidste år på et møde i Nyborg rosende omtalte FiskeriLAG og projekterne, og så få måneder senere - er der ikke sat penge af alligevel, siger Lars Hedegaard.
Fiskeri LAG Nord er en forening, som har til formål at styrke lokalsamfundet og sætte fart på udviklingen af fiskeriområderne og dækker fem kommuner fra Frederikshavn i nord til Thisted i syd. Og her føler man sig snydt af, at fødevarer, landbrugs- og fiskeriminister Eva Kjer Hansen (Venstre) nu tager lysten - og muligheden - til at realisere lokale ideer væk fra mange nordjyske virksomheder, foreninger og organisationer.

Hos Skagenfood holder man nu lidt igen med nye projekter.
- Vi har nogle ideer, som vi havde regnet med at søge støtte til, så ja, de er nok skudt ud i fremtiden nu, siger Kenneth Kajgaard, driftschef, Skagenfood.