LIGE NU:

Streetfodbold i efterårsferien

Aalborg Kommune vil have fodbolden ud i nærmiljøet. Det styrker både sundheden og integrationen.

På mandag bliver der afholdt et stort sportsstævne ved Tornhøjhallen i Aalborg Øst, når De Uofficielle Aalborgmesterskaber i Streetfodbold læber af stablen. Lige nu er der allerede 100 piger og drenge mellem ti og 16 år, der har tilmeldt sig til Aalborg Kommunes streetfodbold-turnering.

- Vi vil gerne have sundheden helt ud i boligmiljøet, og der er streetfodbold en god mulighed, fordi det ikke kræver så mange remedier. Det er bare et par mål og så kører det, siger rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, Thomas Kastrup-Larsen.

Streetfodbold foregår på en mindre bane, det er med små mål, og det hårde underlag lægger op til en mere teknisk betonet spillestil. Det kan vel bedst karakteriseres som frikvartersfodbold. Og det er noget, der hitter i Aalborg Øst.

- Vi ved jo, at de unge herude er tossede med fodbold, og mange gange har vi ligget og kørt til Randers og Hobro for at spille fodbold, og så tænkte vi 'hvorfor ikke lave det selv herude?', fortælle Nuuradiin S. Hussein, der er medlem af Aalborg Kommunes integrationsråd og i daglig kontakt med de mange unge i Aalborg Øst.

Fodboldturneringen fløjtes i gang på mandag og afvikles fra klokken 11 til 16.