LIGE NU:

Strejken på IPA i Nibe trækker ud

De strejkende mener, at forflyttelsen af en tillidsmand er et forsøg på at presse ham ud.

138 medarbejdere strejker nu på fjerde dag. Ifølge 3F's nyhedsbrev skyldes strejken at Metal's tillidsmand på fabrikken er blevet forsøgt presset ud fra arbejdspladsen.

- Ledelsen vil af med ham, fordi han er for dygtig og ikke er bange for at åbne munden. Efter vores opfattelse er forflyttelsen et forsøg på at presse ham til selv at sige op, så det ikke koster dem penge at få ham ud, sagde Jens Peter Sanderhoff, til 3F's Nyhedsbrev.

Virksomhedens direktør, Niels Erik Schmidt, kan slet ikke nikke genkendende til den udtalelse.

- I den givne situation er vi nødt til at bruge kræfterne, hvor der er mest brug for dem. Der er mere brug for ham, der hvor han er flyttet hen, end der hvor han var, siger han til TV2/NORD.

Medarbejderne kører nu en sag mod beslagfabrikken, og hverken Jens Peter Sanderhoff eller fællestillidsmanden ønsker derfor at uddybe kommentaren. Sagen fremlægges i et forberedende møde i København i morgen, og medarbejderne forventer at få en tilkendegivelse om, hvordan de står i sagen snarest.

Sagen har været for Arbejdsretten, og arbejderne er blevet beordret tilbage i arbejde. Så for hver time strejken fortsætter, får medarbejderne en bod.