Foto: Jesper Lange

Strid om kræftpatienter

Aalborg Sygehus undrer sig over, at Odense Universitetshospital ikke henviser kræftpatienter til Nordjylland, men lader patienterne vente fem til seks uger på operationer for kræft i bugspytkirtlen.

Alligevel henviser lægerne i Odense ikke til behandling på Aalborg Sygehus, hvor ventetiden er på blot to uger. Det oplyser TV2Nyhederne.

- Jeg synes, det er ganske forfærdeligt, at man på nuværende tidspunkt, hvor man taler om at give patienterne en kortere ventetid på behandling for en aggressiv kræftform, at der begynder man at skændes om, hvem der er gode, og hvem der ikke er gode til behandling, siger Per Gandrup, ledende overlæge, kirurgisk afdeling, Aalborg Sygehus, til TV 2 Nyhederne.

Selv om Aalborg Sygehus sidste år modtog patienter fra både Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, så mener lægerne på Odense Universitetshospital, at deres kolleger i Aalborg ikke er kompetente nok.

- Vi er meget ambitiøse for, at vores patienter får den bedste behandling og ikke får lavet unødvendigt kirurgi, og resultatet er optimalt - og der er kun den ene chance, siger Claus Hovendal, overlæge, professor, Odense Universitetshospital, til TV 2 Nyhederne.

Ifølge TV 2 Nyhedernes oplysninger indhenter Odense Universitetshospital slet ikke ventetiderne fra Aalborg Sygehus, og patienterne orienteres ikke om mulighed for at blive opereret i det nordjyske.