07:58

Foto: Pernille Leftes

1 af 2

Studerende fester sammenholdet i gang

Den første måned som universitetsstuderende indbyder til fest og ballade arrangeret af tutorerne. Ideen er at få de studerende tættere på hinanden.

I løbet af den første måned som ny universitetsstuderende er der stor fokus på det sociale. De mange tutorer på Aalborg Universitet har til opgave at sørge for, at de nye studerende får en god start og bliver rystet godt sammen.

Derfor byder den første måned på universitet på masser af arrangementer, som tutorerne har arrangeret. Allerede på første skoledag bliver der holdt en stor fest om aftenen, og det hele slutter med et ruskursus på tre dage.

- Vi holder en masse arrangementer for de nye studerende, hvor de bliver rystet godt sammen og lærer hinanden at kende. Der er rigtig mange af de nye studerende, som lige er flyttet hjemmefra og kommer fra gymnasiet. Så vi prøver at tage dem i hånden og sørge for, at de lærer hinanden rigtig godt at kende, fortæller Andreas Lundgaard, som er tutor på Aalborg Universitet.

Alex Tannoury og Anders Hauerholt er startet på studiet informationsteknologi, og her betyder det sociale en del, da der også er meget gruppearbejde på studiet. Men det passer dem fint, da de begge er glade for at samarbejde med andre om studieopgaverne.

- Gruppearbejde er det, jeg nyder mest. Selvfølgelig er selvstændigt arbejde også fint med mig, men det er altid rart at kunne arbejde sammen med nogle andre og få deres meninger og perspektiver på ting. Det hjælper klart på ens opgaver, siger Alex.

For begge de nye informationsteknologistuderende betyder det sociale på studiet meget, og de har glædet sig til at møde deres nye medstuderende. Det sociale liv på Aalborg Universitet er noget af det, som tiltrak Anders.

- Jeg valgte Aalborg Universitet, fordi der er gruppearbejde, og så er det dem, som du skal arbejde sammen med, som også kommer til at lære dig noget. Jeg håber da også på, at jeg kan give noget af min viden og min erfaring videre, og så håber jeg, de kan give mig et eller andet tilbage, siger Anders.

Se andet afsnit af vores serie om studiestart i aften klokken 19.30 i Nordjylland LIVE.