LIGE NU:

Studiestart: 121 færre studerende på Aalborg Universitet næste år

Aalborg Universitet oplever rekordstort antal ansøgninger - kun hver fjerde ansøger kommer ind på drømmeuddannelsen i år.

AAU har aldrig været mere populært end i år med et rekordstort antal ansøgninger – i alt 16.424. Af dem får 4.714 nu mulighed for at omsætte ansøgningen til en studieplads. Det svarer til at godt hver fjerde ansøger får sit ønske om studieplads på drømmeuddannelsen opfyldt.

I forhold til sidste år er det 121 færre, der kommer ind, hvilket skyldes, at 45 ud af de 83 udbudte uddannelser enten er dimensionerede eller har adgangsbegrænsning.

Det vil sige, at kravene til at få en universitetsuddannelse er blevet skærpet. 

- AAU har et strategisk mål om hele tiden at skærpe kvaliteten og relevansen af vores uddannelser. Derfor har vi skåret i antallet af pladser, og vi må derfor også - trods det rekordstore antal ansøgninger - sige nej til mange og ender derfor med at optage lidt færre studerende i år, siger Inger Askehave, der er prorektor på Aalborg Universitet.

Sammenlignet med sidste år er der 2,5 procent færre optagne, hvilket svarer til 121 personer.  De 4.714 optagne er fordelt med 4.166 studerende i Aalborg, hvilket er 64 studerende færre end sidste år, 457 i København, hvilket er 21 færre, og 91 i Esbjerg, som er 36 færre studerende.

Faldet i antal optagne ses hovedsagligt på det humanistiske hovedområde, der i alt har tilbudt plads til 875 studerende, hvilket er 64 færre studerende. Et fald på 6,8 procent i forhold til sidste år.

På det samfundsvidenskabelige område er der optaget 1.484 studerende, hvilket er ni flere end sidste år. Årsagen til stigningen skal hovedsagelig findes på Politik og Administration, der har tilbudt hele 36 procent flere en studieplads. Det svarer til 33 personer.

Det sundhedsvidenskabelige område har fået tildelt ekstra 50 studiepladser på lægeuddannelsen og øger dermed optaget til 150. Men samlet set falder antallet af optagne på det sundhedsvidenskabelige område med 11 personer, da færre er blevet optaget på Idrætsuddannelsen og Medicin med Industriel Specialisering.  

Samlet set har de ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser optaget 1.936 studerende, svarende til et fald på -2,8 procent eller 55 personer. Af dem stammer de 36 fra færre studerende i Esbjerg, hvor søgningen til diplomingeniøruddannelserne er faldet markant. 

Selvom Aalborg Universitet i år tilbyder færre studerende optagelse, er der faktisk stadig ledige pladser på en række uddannelser. Dem har man mulighed for at søge ind på i løbet af august.

Studievejledning sidder også i år klar ved telefonen og mailen for at hjælpe og vejlede de studiesøgende. De kan træffes fra i morgen tidlig.

Aalborg Universitet understreger, at der sædvanligvis er tryk på og dermed ventetid.