LIGE NU:

Studiestart: Vejledernes telefoner er rødglødende

Omkring hver fjerde ansøger kom ikke ind på drømmestudiet, og det betød travlhed hos de nordjyske studievejledere.

Selvom mere end 7000 unge er blevet optaget på nordjyske videregående uddannelser, så er det ikke alle der i nat fik den besked, som de håbede på.

Omkring hver fjerde ansøger kom ikke ind på drømmestudiet, og det betød i dag rødglødende telefoner hos de nordjyske studievejledere.

- Altså lige nu har jeg 11 i kø og omkring et kvarters ventetid, så der en del at lave i dag. Vi kommer nok heller ikke til at holde ordentlige pauser i dag, siger Heller Larsen, der er studievejleder på Aalborg Universitet, fredag formiddag.

Pladserne til næste skoleårs studier er fordelt og for mange unge betyder det, at de har akut brug for hjælp.

- Det er helt sikkert mest studerende, der har fået afvist deres ansøgning, som ringer ind til os. De fleste er meget kede af det, og rigtig mange kan ikke forstå, hvorfor de ikke er kommet ind. Man har mange grædende studerende igennem i røret i dag, siger hun.

Også hos Studievalg i Aalborg kimer telefonen hele tiden. Her søger de unge råd hos studievejlederne ved både at skrive, skrive og møde personligt op.

- De fleste vil have en forklaringen på, hvorfor de ikke er kommet ind. Eller spørger de; Kan jeg gøre et eller andet ved det? Hvordan kan jeg forbedre mine chancer for at komme ind til næste år? Og det prøver vi så at snakke med dem om, siger Martin Rov Hansen, der er uddannelsesvejleder ved Studievalg.

På Aalborg Universitet er de ikke i tvivl om, at deres arbejde gør en stor forskel for de unge.

- Jeg er sikker på, at vi gør en forskel for dem, som ringer ind og har brug for hjælp. Jeg håber, der er mange der kan gå på weekend lidt mere afklarede og ikke græde hver aften, siger Helle Larsen.

Et rekordstort antal unge har søgt om optagelse på videregående nordjyske uddannelser, og i nat blev det så offentliggjort, hvem der har fået plads. Flere kvinder end nogensinde før stiller efter sommerferien til studiestart, og det glæder på både Aalborg Universitet og UCN