Succes med spritrazziaer om natten

05:08

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Ingen andre steder i landet bliver så mange dræbt og kommer alvorligt til skade i spritulykker som her i Nordjylland.

Selv om kontroltrykket - som politiet kalder det - har været nogenlunde det samme de seneste år, har antallet af spritbilister været støt stigende. En af forklaringerne kan være, at færdselspolitiet de seneste to år har ændret strategi, og ofte er på spritrazzia om natten.

På intet tidspunkt af døgnet skal spritbilisterne føle sig sikre. Som led i en ny strategi har færdselspolitiet i Nordjylland haft stor succes med natlige spritkontroller, hvor man har stået placeret på flere indfaldsveje i Aalborg på samme tid.

- Vi startede med nat- og morgenkontroller for et par år siden, og det viser sig altså, at der i den grad er brug for det, siger Lars Eriksen, operativ leder af færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi, til TV2/NORD.

TV2/NORD har været med på spritrazzia, hvor bilister om natten blev viftet ind til siden på Østre Allé og Limfjordsbroen i Aalborg.

Se TV2/NORD tirsdag kl. 19.30, hvor blandt andre en formodet spritbilist fortæller, at han da ikke regnede med, at politiet lavede spritrazziaer om natten.

Statistik

Den procentvise fordeling af dræbte og alvorligt tilskadekomne på hvorvidt der var sprit involveret i ulykken i perioden 2007-2011

Sprit involveret? JaNej
Nordjylland 20,7%79,3%
Hele landet 17,2%82,8%


Kilde: Vejdirektoratet

Forsiden lige nu