Foto: Torben Hedemose

Successkole kæmper for livet

Hellum skole tiltrækker elever fra nær og fjern, alligevel vil Rebild kommune lukke skolen

Hellum skole står til lukning i forbindelse med en skolereform i Rebild kommune. 19 byrådsmedlemmer er for en lukning mens kun 6 er modstandere. En udmelding der undrer skolebestyrelsesformanden.

- I alle de tests der bliver laver klarer vores elever os over gennemsnit, samtidig med vi tiltrækker elever der ikke bor i vores distrikt. På alle måder er de elever vi leverer til overbygningsskolerne over gennemsnit, så derfor undrer det os også meget, at man nu vil lukke skolen, siger Jørgen Krogh Hessellund, skolebestyrelsesformand på Hellum skole til TV2/Nord.

En noget speciel alliance mellem SF, Dansk Folkeparti oplandslisten har stillet forslag om at bevare skolen, men seks stemmer mod 19 bliver svært. Alligevel tror de på sagen.

- Der er flere i Socialdemokratiet, Venstre og Radikale der har ytret ønske om at undersøge sagen nærmere, da de gerne vil undgå at lukke skole. Derfor kæmper vi videre i sagen, fordi vi tror på det er vigtigt at bevare skolerne i de små samfund, da de nærmest er livsnerven derude, siger Mogens Schou fra Dansk Folkeparti.

Emnet skal behandles på et møde i byrådet den 13. oktober. Men overfor TV2/Nord ser formand for Børne- og ungeudvalget i Rebild Kommune ingen chance for at skolen overlever.

- Vi har set sagen ud fra en helhedsbetragtning. Vi vil gerne sikre at alle vores børn kan gå på en skole med et højt fagligt niveau, samt at alle skoler har de samme standarder. Og set i det lys, så har vi valgt at indstille Hellum skole til lukning, siger Anders Norup.

I Hellum har lokalbefolkningen allerede startet et alternativ op. På mandag afholdes der møde, hvor man skal snakke om muligheden for at oprette en friskole, hvis folkeskolen nedlægges.