Suldrup uden læge til efteråret

Den praktiserende læge i Suldrup går på pension til efteråret. Lægehus i Aars vil gerne købe - som den eneste - men Rebild kommune og borgerforeningen i Suldrup stikker en kæp i hjulet. De vil ikke af med praksissen.

Den praktiserende læge her i Suldrup lukker og går på pension til efteråret. Praksissen bliver solgt til et lægehus i Aars, hvis regionen godkender flytningen. Dermed står borgerne i Suldrup uden læge.

- Vi synes ikke det er godt, borgerne i byen skal med offentlige transportmidler for at komme til læge, siger Jeanette Sagan, formand for erhvervs- og borgerforeningen i Suldrup-

Borgerforeningen frygter at manglen på en læge i byen vil holde nye indbyggere væk og skabe utryghed hos dem der bor der i dag.

I Rebild Kommune vil man også nødigt af med den ret til at praktisere, et såkaldt ydernummer, som lægen i Suldrup i dag sidder på, så kommunen har bedt regionen om at fastholde ydernummeret i Suldrup - alternativt i Støvring.

- Vi mener at det er vigtigt, at vi beholder muligheden for at have en læge i Suldrup. Med det nuværende klientkartotek er det jo attraktivt, hvis en ny læge vil starte op, siger Anders Norup, (Venstre), formand for sundhedsudvalget i Rebild Kommune

Lægepraksissen i Suldrup har været til salg í længere tid uden købere. Lægehuset i Aars vil gerne købe og flytte prakissen, men stramme regler og bureaukrati bremser muligheden for at trække flere praktiserende læger til regionen. Derfor skal det gøres nemmere at flytte rundt med ydernumre, mener vesthimmerlands borgmester.

- Når der er ændringer i befolkningstallet skal det være nemmere at flytte ydernumre. I dag er det for besværligt, siger Jens Lauritzen (Venstre), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

I dag mangler der i hele regionen 36 praktiserende læger. Nummer 37 og den tredje tomme stol i Rebild Kommune kommer i Suldrup.

Nu vil Rebild Kommune og borgerne i Suldrup forsøge at skaffe en ny læge i elvte time. Under alle omstændigheder stopper den nuværende læge til oktober.

Forsiden lige nu