LIGE NU:

Sundhedsstyrelsen kigger på sag om babydrab

Psykiatrien i Region Nordjylland vil overveje om, retningslinjerne skal ændres, efter sagen hvor en ung kvinde slog sit spædbarn ihjel. Sundhedsstyrelsen går nu også ind i sagen.

I kølvandet på sagen, hvor en 20-årig kvinde fra Frederikshavn 15. februar i år slog sit spædbarn ihjel, har psykiatrien i Region Nordjylland frikendt sig selv ved at sige, at alle retningslinjer og procedurer blev fulgt, da den unge kvinde blev sendt hjem efter at have henvendt sig på psykiatrisk skadestue.

I et svar til regionsrådspolitiker Per Larsen (K), lyder det nu imidlertid, at man muligvis skal overveje, om de fremtidige procedurer skal strammes op.

Per Larsen er dog ikke helt tilfreds med svaret, som fastholder, at man i den givne situation ikke kunne have handlet anderledes.

- Jeg synes lidt, det er at vaske hænder. Det handler om at tage ansvar. Når der kommer en mor og råber om hjælp, hun er nybagt mor, og hun har det skidt, så skal der ske noget, siger Per Larsen.

Han glæder sig dog over, at Sundhedsstyrelsen har valgt at undersøge sagen nærmere.

- Så får vi vendt alle sten, og jeg håber selvfølgelig, at udfaldet er, at vi aldrig nogensinde ser sådan en sag igen, siger Per Larsen.