LIGE NU:

Susanne Zimmer: - Vi er ikke ved at starte et parti, men...

Uffe Elbæk har startet et politisk projekt, en virksomhed kaldet Frie Grønne Stemmer. Men det er ikke fordi, de er ved at starte et nyt parti, siger nordjyske Susanne Zimmer.

Uffe Elbæk har startet en ny virksomhed kaldet Frie grønne stemmer. Og selvom der endnu ikke er tale om et parti, kan det blive det på sigt, siger han til Kristeligt Dagblad. 

De fire afhoppere fra Alternativet, Rasmus Nordquist, Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og nordjyske Susanne Zimmer er alle løsgængere i Folketinget i øjeblikket. Men de har et kontorfællesskab sammen, og repræsenterer hinanden i Folketinget, hvis en er bortrejst i en periode. 

- Vi er ikke ved at starte et parti. Vi er fire mandater med et grønt udgangspunkt, siger Susanne Zimmer til TV2 Nord.

'En gimmick'

Alle fire har måttet oprette en virksomhed for at kunne fungere økonomisk. Susanne Zimmers egen virksomhed hedder Løsgænger, og ifølge den nordjyske afhopper fra Alternativet, er Frie Grønne Stemmer Uffe Elbæks virksomhed. 

- Det er hans egen lille gimmick, forklarer hun. 

Men selvom hun står fast på, at der ikke er tale om, at et nyt parti er ved at blive startet, siger hun: 

- Men jeg kan ikke sige, hvad fremtiden vil bringe.

Det nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer, som for nylig meldte sig ud af Alternativet, er med i et nyt politisk projekt. Det er Alternativets stifter Uffe Elbæk, der står bag projektet.