LIGE NU:

Sværere at få jagttegn

Det er blevet sværere at blive jæger end tidligere.

Det kræver en del træning, hvis man skal have et jagttegn, og i år tyder det på, at det er blevet sværere at blive jæger end tidligere.

Normalt består 66 procent jagtprøverne, men en generalprøve på årets jagtprøve viste, at kun 33 procent ville bestå, hvis det var den rigtige prøve.

- Jeg tror, at vi skal tage det roligt, og det er også det, vi fornemmer på eleverne. De ved godt, de måske ikke har læst så meget lige der, så de skal lige hjem og øve sig noget mere, siger Preben Egebo, der er nyjægerkoordinator.

Som forberedelse til prøven går de kommende jægere derfor i skarp træning, hvor der i disse dage blandt andet bliver trænet afstandsbedømmelse - en af de ting, som de bliver testet i ved jagtprøven.

- Hvis jeg ikke består, så vil jeg tro, det er fordi, jeg ikke består den teoretiske del, og så er det jo nok fordi, jeg skulle have læst noget mere på det, siger Jens Prestage, der skal til jagtprøven i år.

Ved jagtprøven er der både en teoretisk og en praktisk prøve. Der afholdes jagtprøver flere steder i Nordjylland i de kommende uger.