02:12

Camilla Christensen sammen med sin far graver Svend Erik Christensen. Foto: Pia Stuckert

1 af 2

Svend Erik halverer gravstedets udgifter

Vedligholdelse af gravsteder er steget markant i pris. Det får nu nordjyske Svend Erik Christensen til at tænke i nye - og billigere - baner.

Det er blevet alt for dyrt at få passet et gravsted. Det mener Svend Erik Christensen, kirkegårdsgraver ved Skærum Kirke.

Han har sammen med datteren Camilla taget kampen op og etableret virksomheden Kirkegårdsgartneren.dk, der tilbyder stort set de samme ydelser som kirkerne, blot til en pris, der nærmer sig det halve i årlige udgifter til pleje og vedligehold af gravsteder.

Svend Erik Christensen har arbejdet som kirkegårdsgraver i 20 år både i byen og på landet. Det har givet den 50-årige gartner et tæt indblik i, hvordan vi vælger at mindes vore afdøde.

- Jeg kan ikke holde ud, at se mange pårørende til deres kære afdøde fravælge et kistegravsted og i stedet nøjes med en plænegrav, da de ikke har råd til den voldsomme stigning, der er sket i forbindelse med vedligeholdelse af et gravsted, siger han.

Hos Aalborg Stift bekræfter man, at der er sket en stigning, og at det skyldes, at flere kirkegårde ikke er rentable at drive.