Svenske drenge stopper med at male

Svensk firma vidste ikke, at det var i strid med dansk lov, at lade to 17-årige drenge udføre malerarbejde på havnen i Frederikshavn. Det siger chefen for det svenske firma til TV2NORD.

Arbejdstilsynet var i dag tilkaldt til det svenske firma, der arbejder på havnen i Frederikshavn, efter Malernes Fagforening i går anmeldte firmaet for at overtræde den danske arbejdsmiljølov.
Det skete efter, fagforeningsformanden Henning Olesen kunne konstatere, at de to 17-årige svenske drenge var ansat til malearbejde, der efter dansk lov kræver, at man er over 18 år.
Arbejdstilsynet valgte i dag dog ikke at give det svenske firma et påbud.
- Der kan ved vores besøg ikke konstateres, at der på det tidspunkt blev udført arbejde i strid med loven. Den tilsynsførende så ikke, de to 17-årige drenge udføre malearbejde. I forbindelse med besøget gav chefen oplysninger om, at drengene tidligere har malet, men han har ikke været bekendt med den danske lovgivning på området. Det er han nu orienteret om, siger tilsynschef hos Arbejdstilsynet, Lars Toft Pedersen.

Selv siger den svenske chef til TV2NORD, at han ikke vidste, det var i strid med loven, men at han nu har sat de to 17-årige drenge til at udføre andet arbejde.