LIGE NU:

Svenskere strømmer til Nordjylland

Billige billetter og svensker-venlige alkoholpriser har fået svenskerne til at strømme med færgerne fra Gøteborg til Frederikshavn.

Der har i denne måned været et regulært svenskerboom i Frederikshavn. Passagerantallet på Stena Lines færger mellem Gøteborg og Frederikshavn er næsten tredoblet.

Svenskerne er blevet vilde med sejlturen til Danmark, fordi de kan købe billig alkohol i Stena Lines nye Bordershop, og desuden kan de finde andre gode tilbud på gågaden i Frederikshavn.

- Det er skønt, at svenskerne kommer. De bruger en del flere penge, end de gjorde førhen, så vi kan godt mærke på omsætningen, at de kommer her, siger Per Knudsen, indehaver af Dansk Outlet i Frederikshavn.

Stena Line forventer, at op mod 30.000 passagerer vil tage turen fra Sverige til Danmark og hjem igen i denne måned. Færgeselskabet har indtil videre kun positive erfaringer med at lokke svenskerne en tur over Kattegat.

- Der er masser af aktivitet på bådene og ikke mindst også i byen i Frederikshavn. Bordershoppen er kun det første tiltag, og vi er allerede begyndt at se på, hvad vi skal gøre i fremtiden, siger Stena Lines danske markedschef Thomas Christiansen.

Bordershoppen, hvor svenskerne sparer cirka 60 procent på øl, vin og spiritus i forhold til Systembolagets priser, er efter planen kun åben i denne måned. Den store succes betyder dog, at Stena Line overvejer at gøre færgebutikken permanent.