02:51

Foto: Christian Krickhahn

1 af 2

Svingdør brækkede Kornas hofte: Nu kæmper hun for erstatning

Korna Christensen blev ramt af en svingdør ved Bilka i Aalborg og brækkede hoften. Nu kæmper hun en kamp for at få erstatning fra forsikringen.

En svingdør ved Bilka i Aalborg ramte i starten af marts Korna Christensen så hårdt, at hun faldt og brækkede hoften. Overvågningsbilleder viser, at døren ikke stoppede, som den burde. Alligevel kæmper hun nu en kamp for at få erstatning fra forsikringen.

- Jeg kan ikke beskrive hvor hjælpeløs, man føler sig, siger Korna Christensen.

Fredag den sjette marts i år var Korna på vej ud fra Bilka i Aalborg, da hun blev ramt af den store svingdør.

Hun blev liggende på jorden - og hurtigt gik det op for de tilstedeværende, at noget var helt galt. Hun fik et voldsomt brud på hoften.

Det er meningen, at en censor i svingdøren skal få den til at stoppe, når noget kommer i vejen, men det gjorde den ikke. Nu skal Korna selv bevise, at der er noget galt med døren, hvis Bilkas forsikring skal dække de skader, hun pådrog sig.

- Jeg synes, det er fuldstændig forrykt.De skal bare erstatte det, der er sket, siger Kornas datter, Marianna Christiansen.

Det er bare halvanden måned siden, at en kvinde blev væltet omkuld og brækkede lårbensknoglen i Superbrugsen i Auning ved Randers. Kvinden fik afslag på erstatning for svie og smerte.

Korna Christensens forsikringssag kører stadig. Derfor vil hverken Bilka eller forsikringsselskabet udtale sig til os. Dog skriver Bilkas ejer - Dansk Supermarked til TV2/Nord i en mail:

- Vi er naturligvis kede af, at en kunde er kommet til skade i forbindelse med et besøg i et af vores varehuse. Sikkerhedsfunktionerne på den pågældende karruseldør er nu blevet efterset af et teknisk servicefirma, som ikke har konstateret fejl på døren, siger Dansk Supermarked.

Mandag spurgte TV2/Nord brancheorganisationen Forsikring og Pension, hvorfor det er så svært at få erstatning som privatperson i sådanne sager. I et svar skriver de:

- Butiksejere har ikke et objektivt ansvar for skader eller økonomisk tab. Man kan kun blive erstatningsansvarlig, hvis man har handlet uagtsomt. Samtidig er det svært at sige generelt, hvornår skadelidte har dokumenteret deres krav. Det vil altid være en konkret vurdering fra sag til sag.

Korna Christensen fik indopereret en ny hofte, og bor lige nu på et genoptræningscenter.