LIGE NU:

Sygehus nedlægger stillinger

Aalborg Sygehus skal finde næsten 100 millioner kroner i budgettet, og det kommer til at koste hundredvis af stillinger i personalegruppen.

I løbet af de kommende måneder nedlægger Aalborg Sygehus mellem 150 og 200 stillinger. Alle sygehusets afdelinger og personalegrupper bliver berørt af nedskæringerne, der sker fordi omkostningerne til medicin og behandlingsudstyr er steget. Aalborg Sygehus skal til de stigende udgifter finde næsten 100 millioner kroner i budgettet.

Ud af de stillinger, der nedlægges, er nogle stillinger i øjeblikket tomme, og andre stillinger er besat af vikarer. Ifølge direktøren for Aalborg Sygehus, Jens Ole Skov, er der derfor reelt tale om omkring 75 medarbejdere, som skal finde nye stillinger. Aalborg Sygehus vil forsøge at finde nye job til de medarbejdere, der bliver til overs.

- Der er en række stillinger, som i øjeblikket er tomme, eller hvor vi ved at stillingerne bliver ledige, fordi de er besat af vikarer. Så det er i omegnen af 75 personer, der bliver berørt, siger Jens Ole Skov, der er direktør for Aalborg Sygehus.

Planerne om at nedlægge stillinger bekymrer Merete Kjeldgaard, der er fællestillidsmand og næstformand i samarbejdsudvalget på Aalborg Sygehus.

- Jeg er bekymret for, hvor lang tid vi kan blive ved med at skære væk. Det har vi været oppe imod i mange år nu. Og kravene bliver jo større og større til produktiviteten. Hvor lang tid kan vi blive ved med at finde de gode løsninger? Jeg kan godt blive bekymret for, om det kan blive ved med at gå, siger Merete Kjeldgaard.

Direktøren for Aalborg Sygehus lover, at nedskæringerne ikke kommer til at gå ud over kvaliteten af behandlingerne. Men de færre hænder vil få konsekvenser.

- Jeg kan ikke afvise, at der vil være områder, hvor det går ud over servicen. Det kan være lidt længere ventetider, hvor det altså ikke betyder noget for kvaliteten, siger Jens Ole Skov.

Fællestillidsmanden er da også overbevist om, at smertegrænsen for beskæringer i medarbejderstaben er nået.

- Hvis vi skal opjustere på et område, hvor er det så vi ikke skal gøre det? Nok er snart nok, siger Merete Kjeldgaard.

Aalborg Sygehus beskæftiger omkring 6000 mennesker.