LIGE NU:

Sygehuse forsat på nødblus

Strejken er slut, men landets hospitaler fortsætter på nødberedskab sommeren over. Personalet skal holde ferie, og patienterne må derfor væbne sig med tålmod.

Selvom puklen af patienter har hobet sig op under den to måneder lange konflikt, går store dele af landets sygehuspersonale på ferie i slutningen af næste uge. Det fortæller flere af landets store hospitaler, som Ritzau har talt med.

Gennem sommeren kører hospitalerne på nødberedskab, og indtil august, hvor personalet atter trækker i arbejdstøjet, må patienterne væbne sig med tålmodighed.

Direktør Torben Mogensen fra Hvidovre Hospital forklarer, at det er helt normalt, at regionernes hospitaler kører på nødberedskab, når det er sommer. Selvom der har været konflikt og mange mennesker i forvejen har ventet månedsvis på at blive behandlet, så skal personalet holde den ferie, de har krav på.

- Selvfølgelig skal folk have ferie, ellers bliver patientpuklen bare udskudt og det er ingen tjent med, siger Torben Mogensen.

På Aalborg sygehus beklager direktør Jens Ole Skov også, at det ikke er muligt at nedbringe patientpuklen før efter sommerferien.

- Vi kan ligeså godt få afviklet ferien nu, og så komme rigtigt i omdrejninger til efteråret, siger han.

/ritzau/