LIGE NU:

Sygehuset i Dronninglund lukningstruet

Sygehuset i Dronninglund er endnu en gang truet af sparekniven. Et udkast til en ny strukturplan på sundhedsområdet i Region Nordjylland foreslår, at hele sygehuset bliver lukket.

Det var en dyster plan, som kort efter middagstid i dag blev præsenteret for de ansatte på sygehuset i Dronninglund.

Region Nordjylland skal fra 2016 og frem spare 40 millioner kroner på budgettet. I et udkast til en ny sundhedsplan lægger regionen op til, at lidt over halvdelen - 23,7 millioner kroner - skal findes ved at lukke sygehuset i Dronninglund.

- Jeg synes godt nok, at det er noget så ærgerligt!

Sådan siger formanden for sygehusets støtteforening, Frits Danielsen. Han har meget svært ved at se det fornuftige i at lukke sygehuset i Dronninglund.

- Det er ældre, medicinske patienter, som ligger her. Flere af dem ender måske også deres dage her på sygehuset. Og det er i trygge rammer! De kommer måske fra lokalområdet. Jeg tror, at mange af dem er glade for at være i et lille nærsamfund, siger han.

Den holdning bakkes op på gangene på sygehuset - blandt andet af Gunhild Larsen, som selv har været indlagt på sygehuset flere gange. For hende er nærhed og tryghed altafgørende.

- Det er så personligt heroppe. De kender en, når man kommer, og siger "Goddag igen" og alt det der.

Gunhild Larsen bor til dagligt i Aalborg, men har selv ønsket at blive behandlet i Dronninglund. For de store sygehuse giver hun ikke meget for.

- På Aalborg Sygehus er man kun et nummer... knap nok! Så der føler man sig ikke tryg. Det gør man her, konstaterer hun.

Ifølge den nye plan skal otte af sygehusets 24 medicinske sengepladser nedlægges og, sammen med de øvrige ekspertiseområder såsom fertilitetsklinik og håndkirurgi, flyttes til andre sygehuse i regionen. En plan, som i dag ramte de ansatte hårdt.

Tillidsrepræsentanten for de medicinske sygeplejersker på sygehuset i Dronninglund fortæller til TV2/Nord, at planen om at lukke sygehuset er kommet som et totalt chok.

Både hun og kollegerne har siden meldingen kom, haft svært ved at koncentrere sig om arbejdet, når truslen om at miste jobbet hænger over hovedet.

Alligevel gør de ansatte, trods frygten for en lukning, hvad de kan for at holde modet oppe.

- De har taget det meget flot og med en ophøjet ro. Samtidig med, at man ret utvetydigt har tilkendegivet, at man bliver her og arbejder til den bitre ende - der er ikke nogen slinger i valsen, siger Leif Gade Freund, ledende overlæge på Dronninglund Sygehus.

Udkastet til den nye strukturplan er nu sendt ud i offentlig høring indtil den 24. april.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden