Sygeplejerske-formand reagerer på meningsmåling: - Politikerne skal tage ansvar

Hver fjerde støtter et politisk indgreb i den verserende sygeplejerske-konflikt, viser meningsmåling.

Tilslutningen blandt befolkningen stiger til, at politikerne griber ind i den månedlange konflikt om sygeplejerskernes løn- og arbejdsvilkår.

I hvert fald viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau, at 27,3 procent af de adspurgte går ind for et politisk indgreb, som afslutter konflikten.

Også selv om det betyder, at sygeplejerskerne ikke får opfyldt deres krav om eksempelvis mere i løn. 52,6 procent ønsker ikke et indgreb.

- Der vil da komme en reaktion på det fra borgerne, fordi de bliver påvirket af, at der er en strejke i vores sundhedsvæsen, siger Jytte Wester, kredsformand for dansk sygeplejeråds Nordjyske kreds.

quote De vil få en gruppe af medarbejdere, som er rigtig utilfredse

Jytte Wester

Flere ønsker indgreb

Tilslutningen til et politisk indgreb er steget de seneste uger, hvor Dansk Sygeplejeråd har varslet en udvidelse af strejken med yderligere 1000 sygeplejersker på landsplan i løbet af august.

I en Voxmeter-måling i juni sagde 22,3 procent således ja til et politisk indgreb, mens 58,9 procent sagde nej.

Men hvis et sådan indgreb kom på banen, ville det give fuldstændig bagslag, understreger Jytte Wester.

- Vi skal hele tiden være opmærksomme på befolkningens opbakning. Desværre er der patienter og borgere, der bliver påvirket af denne her konflikt. Men hvis sygeplejerskerne ikke får mere i løn i fremtiden, så kan situationen bliver langt værre, siger hun.

Seneste forlig ville gælde

Hvis der kommer et regeringsindgreb i strejken, så kan det ifølge TV2 Nords oplysninger meget vel komme til at betyde, at oplægget til det seneste forlig bliver det gældende.

Men det ville være en meget uholdbar situation, siger kredsformand Jytte Wester:

- Det har vi jo set før i historien. Men hvis det er det, der sker, og der ikke bliver fundet penge, så synes jeg ikke, at hverken arbejdsgivere eller politikere tager ansvar for vores sundhedsvæsen, siger hun.

- De vil få en gruppe af medarbejdere, som er rigtig utilfredse. Vi har allerede mangel på sygeplejersker i dag, så den mangel vil kun blive større.

Hun understreger, at sygeplejerskerne har nået et mæthedspunkt.

- Vi har igennem mange år råbt op om, at sygeplejerskerne ikke får nok løn i forhold til deres uddannelse, ansvar og kompetencer. Vi har strejket adskillige gange for det. Og der er ikke blevet lyttet. Nu skal der handling til.


Seneste nyt

fra Nordjylland