Sygeplejersker kan ikke få job

04:00

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

1 af 2

Når omkring 125 nyuddannede nordjyske sygeplejersker i disse dage får deres eksamensbevis, så bliver de samtidig lukket direkte ud i køen af arbejdsløse.

Kun omkring hver tiende har fundet arbejde.Dermed er det normale billede vendt på hovedet, skriver NORDJYSKE Stiftstidende. Traditionelt betyder uddannelsen som sygeplejerske næsten sikkerhed for job, men ansættelsesstop på sygehuse og fyringer i kommunerne gør det mere end svært for de nye fra skolerne i Thisted, Aalborg og Hjørring at få et job inden for deres fag. De eneste muligheder er barselsvikariater.Situationen gør ondt:

- De nyuddannede er vældigt frustrerede. De har jo fået stillet i udsigt, at deres uddannelse vil give dem arbejde, siger Jonna Frølich, leder af sygeplejerskeskolerne i Aalborg og Hjørring.

Af de godt 70, der dimitterer i Aalborg fredag, har kun ganske få fået job, og det ser ikke meget bedre ud i Hjørring og Thisted. Både Jonna Frølich og Helle Kanstrup, der er formand for Dansk Sygeplejeråds nordjyske kreds, tror på bedre tider i løbet af et år eller halvandet.- Region Nordjylland har lavet en undersøgelse, der viser, at behovet stiger igen efter 2011, påpeger Helle Kanstrup.

Jonna Frølich opfordrer de nye sygeplejersker, der har mod på det, til at søge arbejde i andre lande. Ofte har mange danske sygeplejersker i perioder taget job i Norge eller Sverige, og det kunne være en mulighed, indtil udviklingen vender i Danmark.

Forsiden lige nu