LIGE NU:

Sygeplejersker udvider strejke: Få kan opereres

Dansk Sygeplejeråd, DSR, har netop annonceret, at den verserende sygeplejerskestrejke vil blive udvidet yderligere.

Dansk Sygeplejeråd varsler endnu en udvidelse af strejken med virkning fra 17. august, hvor yderligere 225 sygeplejersker går i strejke. Det vil især gå ud over patienterne på hospitalerne, forventer formand Grete Christensen. Det skriver Dansk Sygeplejeråd på deres hjemmeside.

Strejken udvides i Region Nordjylland, så der stort set lukkes for al planlagt kirurgi, da Aalborg Universitetshospital i øjeblikket næsten kun har kapacitet til at varetage akutte opgaver.

Jytte Wester: "Politikerne står handlingslammet"

Kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Jytte Wester, mener ikke, at man fra politikere og arbejdsgivernes side tager situationen omkring strejken tilstrækkeligt alvorligt, og da DSR endnu ikke har hørt noget fra politikere og arbejdsgivere, så har man nu valgt at øge presset.

- Vi forventer på den korte bane at øge presset mod både politikerne og arbejdsgiverne. De står som strudse med hovedet i jorden og nægter at se, hvor alvorlig situationen er, siger Jytte Wester.

Jytte Wester uddyber, at det i Nordjylland vil omhandle 36 sygeplejersker.

- Det vil have indflydelse på antallet af operationer, fordi det er anæstesisygeplejersker, det rammer, og det vil betyde færre operationer, når folk ikke kan blive bedøvet, siger Jytte Wester.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden