LIGE NU:

Suldrup Skole og resten af Nordjylland sang for Dronningen

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fylder i dag 80 år. Det blev fejret, og fejres stadig, blandt andet med fællessang - sammen hver for sig.

"I dag er det dronningens fødselsdag!
Hurra! Hurra! Hurra!"

Dronningens fødselsdag må ligesom andre danskeres fødselsdage fejres på en noget alternativ facon på grund af situationen med Covid-19. Men fejres, det skal det.

Derfor har facebook-siden 'Danmark Synger' indkaldt til fællessang. Og det er der stor opbakning til. Faktisk har næsten 200.000 danskere meldt sig ind i gruppen, der til formål at aktivere de sangglade danskere, der ønsker at synge med for vores dronning. 

Fællessang sammen - hver for sig

Og ved middagstid sang hele Danmark fødselsdagssange, mens Dronningen kiggede med på TV. Også i landets nordligste del blev stemmerne luftet. Blandt andet i Bjergby nord for Hjørring. 

Her havde Carl Peter Byllund taget initiativ til fællessang på en villavej for hele byens borgere.

- Vi er vant til, at være sammen, når der bare er en lille ting, vi kan fejre. Så det var helt naturligt, at vi skulle være sammen om at fejre majestaten i dag, siger Carl Peter Byllund.

Fællessang i Bjergby

Han var omgivet af omkring 30 fremmødte fra byen, der alle ville være med til at fejre Dronningens store dag.

- Dronning Margrethe er jo midtpunktet i Danmark. Også her i krisen, hvor hun har klaret det rigtig godt. Og det vil vi gerne fejre, siger Carl Peter Byllund.

- Vi er med i ånden

En af de fremmødte ved vejens fællessang var Maria Lundager. Hun er nytilflytter i byen, og ville gerne tage del i fællesskabet, men det var ikke den eneste grund til, hun sang med i dag.

- Jeg synes, vi har verdens bedste dronning, og hun skal fejres. Og så synes jeg, det er fantastisk, at vi som lokalsamfund kan støtte op om det, siger hun og fortsætter:

- Og selvom der er langt til København, kan man godt være der i ånden. Og det synes jeg, vi får lov til at vise i dag ved at stå her sammen.

Med flere meters mellemrum

Længere sydpå ved Suldrup Skole var der også sang på programmet i dag. Her var alle skolens elever med, da Danmark klokken 12 hyldede Danmarks regent.

Suldrup Skole synger 'Solen er så rød'

Det foregik udenfor med et par meters mellemrum imellem hver elev. Med Dannebrog i den ene hånd og sanghæfte i den anden sang de både den klassiske fødselsdagssang, vi alle kender, Kim Larsens Papirklip, og flere andre sange.

Marianne Nielsen er skoleleder på Suldrup Skole, og hun fortæller, at der var flere årsager til fællessangen.

- Selvfølgelig er anledningen, at Dronningen har fødselsdag. Men faktisk var det også rigtig godt for fællesskabet på vores skole, siger hun og fortsætter:

- Vi havde første åbningsdag efter coronanedlukningen, og det var rigtig rart for både elever og stab at kunne være sammen på denne måde og se hinanden igen.

Se Suldrup Skole synge fødselsdagssang her:

Suldrup Skole synger fødselsdagssang for dronningen

 

Klokken 12.00: Fødselsdagssangen

 

Klokken 12.05: Solen er så rød, mor

 

Klokken 12.12: I Danmark er jeg født

 

Klokken 12.20: Papirsklip

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden