26 indbrud anmeldt dagen efter juleaften - indtil videre

Foto: Shutterstock (Arkivfoto)

Det er ikke alle, der er kommet hjem endnu, og derfor forventer politiet, at tallet vil stige.

Juletid er også højtid for indbrud. Det har 26 nordjyske familier indtil videre måttet sande i år, da de er vendt hjem til en bolig, der har haft ubudne gæster.

- I løbet af natten har der været syv indbrud, men det har ikke været sådan helt vildt, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jess Falberg.

I løbet af første juledag er der dog kommet flere anmeldelser om indbrud til. Klokken 16.30 var tallet således steget til 26 indbrud fordelt på den 24. og 25. december.

De fleste indbrud er anmeldt i Aalborg, hvor der har været 12 anmeldelser. 10 anmeldelser er fra Frederikshavn, mens der har været to i både Hjørring og Himmerland.

Der er nok stadig nogle, der endnu ikke er kommet hjem fra jul, og derfor forventer Jess Fallberg også, at tallet vil stige de kommende dage.

Læs også Se tallene: Nordjylland ligger i den lave juleindbruds-ende

- Der vil nok komme nogle efteranmeldelser. Lige her i juledagene er der jo nogle ud og lave indbrud, siger han.

Sidste år var der om morgenen første juledag registreret 21 indbrud i Nordjylland for den 24. og 25 december. 

- Der er ingen tvivl om, at folk er blevet bedre til at sikre deres hjem mod indbrud. Så vi håber selvfølgelig på, at der ikke kommer en hel masse flere, siger Jess Falberg.

Hvis man kommer hjem og kan se, der har været indbrud, opfordrer vagtchefen til, at man så vidt muligt undgår at røre ved noget og ringer til politiet på telefon 114 med det samme.

Årlige indbrudstal i Nordjylland fra den 20. december til den 3. januar

  • 2016: 73 indbrud
  • 2017: 63 indbrud
  • 2018: 87 indbrud
  • 2019 (20. - 23. december): 23 indbrud

 

Kilde: politi.dk

Forsiden lige nu