SENESTE NYT:

Tåkrummende pinlige reaktioner på borgmester-stress

180219 Mikael Justesen
Mikael Justesen
Administrerende direktør, TV2 Nord
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeg troede vi var større end som så. Bedre mennesker. Ordentlige. Måske ikke så gode til store ord, heroppe mod nord, men altid med store hjerter.

Derfor fik jeg en klump i halsen, da jeg læste om borgmester Thomas Kastrups stress-sygemelding.

Altså, ikke over sygemeldingen. Men over de kommentarer, borgmesteren fik med sig. Der er kun en ting at sige og kun et budskab at sende: god bedring.

Men - tåkrummende pinligt - i stedet flød det med nedladende, følelseskolde, hånlige, hadske bemærkninger. Jeg vil ikke bruge ét øjeblik på eksempler. Det er de ikke værd.

Men det fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. Tænk sig, at nogen kan finde på det. At sende sådan en svada efter et menneske. Oven i købet et menneske, der er i knæ. Det er for lavt. Vi er nødt til at insistere på retten og pligten til at være bedre end det.

Er jeg personlig ven med borgmesteren? Nej. Er jeg socialdemokrat? Det kommer ikke sagen ved, men hvis du insisterer: nej. Er jeg enig i alt hvad borgmesteren har gjort og sagt? Nej.

Men dels anerkender jeg, at han ligesom alle andre folkevalgte, drevet af ægte passion for Danmark, fællesskab og stærke værdier, har fået et demokratisk mandat og påtaget sig en i øvrigt aldeles utaknemmelig opgave, hvis vigtighed ikke kan overvurderes. 

Det kan vi kun honorere med respekt, enig eller ej. Og dels er selv borgmestre mennesker, der har krav på at blive behandlet ordentligt. Det gælder altid - og ikke mindst når sygdom rammer.

Det tror jeg langt, langt de fleste mennesker vil være enig med mig i, og det håber jeg Thomas Kastrup-Larsen får at vide. Derfor håber jeg rigtig mange med mig vil sige:

Rigtig god bedring, Thomas.

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

JHP_3214

gallery Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden