Tæt på forbud mod ild

Flere nordjyske kommuner overvejer at indføre afbrændingsforbud på grund af de mange ugers tørre og varme vejr.

Det viser en rundspørge, som TV2/Nord har foretaget. Det varme vejr uden regn, betyder nemlig, at naturen er knastør, og der skal derfor ikke meget til, før det kan gå galt.

Vesthimmerlands Kommune overvejer lige nu at indføre afbrændingsforbud, ikke mindst fordi der netop har været en større brand i Farsø-området, hvor der pludselig gik ild i en del halm på en mark. Det forårsagede, at 500 kvadratmeter mark futtede af.

- Vi holder øje med tørhedsindexet på DMIs hjemmeside, ligesom vi naturligvis vurderer situationen ved at kigge ude i naturen. Så man kan sige, at vi er på standby, lyder det fra beredskabscenter i Vesthimmerland.

På Læsø er der ikke endnu afbrændingsforbud, men her har beredskabschefen "skærpet opmærksomhed" på den meget tørre og letantændelig natur, og også i Hjørring Kommune holder man et skarpt øje med vejrudsigten de nærmeste dage.

Især fordi Hjørring den kommende uge huser fodboldturneringen Dana Cup, hvor flere tusinde danske og udenlandske spillere og familier kommer til kommune.

- Vi har holdt møde med ledelsen i Dana Cup om situationen, og vi har indført forbud mod at grille og have åben ild i forbindelse med fodboldturneringen, siger viceberedskabschef Dennis Ottosen, som ser det som en forebyggende indsats.

Hjørring havde ligesom en række andre nordjyske kommuner så sent som i foråret indført afbrændingsforbud.