LIGE NU:

Tag til Norge eller gå arbejdsløs

Nordjyske pædagoger strømmer til Norge, hvor det vrimler med arbejdspladser, der hungrer efter børnepassere.

På grund af det norske olieeventyr er Stavanger og omegn gået hen og blevet et område med masser af vækst. Der bliver bygget børnehaver som aldrig før, men der er bare ikke norske pædagoger nok.

Derfor har børnehaveledere i området holdt flere rekrutteringsmøder i Danmark, og i børnehaven Sandvedhaugen er lederen helt vild med pædagoger fra Nordjylland.

- De passer så godt ind her hos os. De har en god væremåde, og de er gode til at arbejde. De kalder en spade for en spade, og vi kan godt lide den kultur de kommer fra, siger børnehaveleder Ingrid Andersen.

Det falder i godt spænd med flere nordjyske pædagoger, der særligt lige efter uddannelsen kan have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Malene Petterson på 25, oprindeligt fra Hirtshals, flyttede til Norge, fordi der ikke var noget job at få hjemme i Nordjylland, efter hun var blevet færdig på seminariet.

- Jeg har udviklet mig helt vildt meget både personligt og arbejdsmæssigt i forhold til, jeg har fået noget mere erfaring, siger hun.

I stedet for som nyuddannet at gå arbejdsløs derhjemme, så har Malene Petterson gjort lynkarriere i Norge. Hun er allerede blevet afdelingsleder med personaleansvar.

- Jeg kom herop i august, og så blev jeg afdelingsleder i marts, så det var lidt vildt, og jeg følte også, at det var lidt en udfordring først, men det har været enormt spændende, og jeg ville helt sikkert gøre det om igen, hvis det var, siger Malene Petterson.