Tandlæger står klar til at hjælpe i julen

Den søde juletid, hvor flæskesvær, nødder og søde sager nydes i stor stil, kan være barsk for tænderne Der er dog ingen grund til at holde igen med lækkerierne på grund af frygt for tandpine. Tandlæger i hele landet står nemlig klar til at kurere julens tandpiner.

- Tiden henover jul og nytår er en af årets travleste i Tandlægevagten. Sidste år behandlede vi over 1.000 patienter, og i år forventer vi ekstra travlhed, da mange almindelige tandklinikker vælger at holde lukket mellem jul og nytår.

Netop fordi der kommer så mange, er det desværre ikke muligt at give tider som normalt hos tandlægen. Patienterne må blot møde op, og så skal de nok blive behandlet så hurtigt som muligt. Og alle vil blive behandlet, men de må have forståelse for, at der til tider kan være lang ventetid, inden de kan komme til, lyder det fra tilsynsførende tandlæge Per Guldbæk fra Tandlægevagten i København.

I Region Nordjylland kan borgerne ved tandpine eller lettere tandskader kontakte Tandlægevagten på tlf. 70 20 02 55 mellem kl. 9-10 på alle lørdage, søn- og helligdage. Er der tale om større tandskader, skal man kontakte skadestuen på Aalborg Sygehus på tlf. 99 32 11 11.

Får man brug for at benytte en af de tandlæger, der skiftes til at stå til rådighed i juledagene, skal man huske dit gule sygesikringsbevis. Og så skal du være opmærksom på, at behandlingen som regel sker mod kontant betaling, og at priserne er højere end ved en normal tid hos tandlægen.

Forsiden lige nu