LIGE NU:

Team Concordia-rytter knaldet for doping

Cykelrytteren Philip Nielsen vil stoppe karrieren, hvis han bliver idømt to års karantæne for brug af dopingstoffet clenbuterol.

- Der er ingen tvivl om, at hvis jeg skal sidde ude i to år uden at kunne køre cykelløb, så fortsætter jeg ikke. Det er for lang tid. Så skal jeg finde på noget at lave imens, og så må jeg videre med livet, siger Philip Nielsen til Ritzau.

- Nu er jeg kommet forbi det med, hvor ærgerligt det er. Nu vil jeg bare gerne have en afklaring, så jeg ikke træder vande, siger han.

Philip Nielsen kan ikke forklare, hvordan han kunne teste positiv for doping. Philip Nielsen ved godt, at han som cykelrytter ikke har store
chancer for at få folk til at tro på sin forklaring. 

- Man ved godt, at folk ikke tror på en. Jeg vil helst have, at folk tror på, at jeg er uskyldig, men folk, der ikke kender til cykelløb, de har jo i hvert fald deres tvivl. Så det hjælper ikke på cykelsportens image, erkender Philip Nielsen.

Det har undret, at sagen først er kommet frem i offentligheden nu, eftersom Philip Nielsen testedes positiv under Vuelta Mexico i april sidste år.

Han fik kendskab til den første positive test i september sidste år, men rytteren valgte efter samråd med Anti Doping Danmark at vente med at gå ud i offentligheden, indtil han den 13. januar fik resultatet af B-prøven. 

- De sagde: Få bestilt en B-prøve og vent med at sige det til nogen, før du har fået resultatet af den, siger Philip Nielsen, som på grund af dopingsagen ikke har kørt løb siden efteråret.

/ritzau/