LIGE NU:

Team DK: Dansk badminton snydes på OL-vægt

Team Danmark-direktør Michael Andersen mener, at OL-kravene i badminton tilgodeser lande som Peru og Nigeria.

Dansk badminton burde ifølge Team Danmark-direktør Michael Andersen få fire spillere med til OL i herresingle.

Men alt tyder lige nu på, at kun Peter Gade og Jan Ø. Jørgensen skal med til London, mens Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen må vige pladsen for andenrangsspillere fra Peru og Nigeria.

- Det er efter min mening ikke kun ærgerligt - men også sportsligt helt forkert - at hverken Hans-Kristian Vittinghus eller Viktor Axelsen er blandt de 64 singlespillere, der skal kæmpe om OL-medaljerne.

- Med nuværende placeringer som nummer 18 og 30 på verdensranglisten er både Hans-Kristian og Viktor markant bedre end spillere, der end ikke er blandt de 200 bedste spillere på verdensranglisten, men som alligevel får en OL-billet på grund af kvalifikationssystemet, siger Michael Andersen til Team Danmarks hjemmeside.

Direktøren mener, at det devaluerer niveauet, at flere af danskerne må blive hjemme.

- Det må jo være særlige idrætspolitiske hensyn om, at flest mulige nationer er repræsenteret ved OL 2012 i badminton, der lægger til grund for det nuværende OL-kvalifikationssystem.

- Jeg tror desværre, at konsekvensen af OL-kvalifikationssystemet er, at langt de fleste indledende puljekampe i de to singlerækker ved OL 2012 bliver uinteressante.

- Der bliver nemlig alt for mange kampe, hvor de allerbedste spillere møder - ikke verdens næstbedste som Hans-Kristian og Viktor - men kun de tredjebedste fra nationer som Norge, Peru og Nigeria, forklarer Michael Andersen.

Peter Gade er som Danmarks bedste herresingle selvskrevet til OL. Danmark kan maksimalt få to spillere med i herresingle, hvis endnu en dansker - aktuelt Jan Ø. Jørgensen - er i top-16 på verdensranglisten i maj.