Teater sætter gang i tankerne hos soldater

Soldaterne på Aalborg Kasernerne og deres pårørende har de sidste to dage kunne opleve et teaterstykke om, hvordan det er, at blive ladt tilbage.

Hvordan er det, at sidde alene tilbage, når kæresten rejser ud i krig? Teaterstykker "I Afghanistan skyder man med vandpistoler" bygger på virkelige hændelser og erfaringer fra koner og kærester til danske soldater, som har været i krig. De sidste to dage har soldaterne på Aalborg Kasernerne og deres pårørende kunne se stykket på kasernen.

Det er Line Østergaard der er kommet på idéen til stykket, da hun selv har en kæreste, som er soldat. Hun håber, at både soldaterne og de pårørende kan få noget ud af stykket:

- At stå her nu, og stå i en sal fyldt med uniformeret folk - det er jo en sejr. Fra at sidde hjemme i min lille stue, og have fået idéen, til lige pludseligt at komme rundt på en masse kaserne, det føles virkelig tilfredsstillende. Og virkeligt dejligt at få så meget positiv respons, og høre at vi rammer rigtigt og der er mange pårørende som kommer og siger - endelig bliver vi hørt, sige Line Østergaard, som også er skuespiller i stykket.

Stykket har været undervejs i tre år, og er blandt andet lavet ud fra spørgeskemaer, som kærester til danske soldater har svaret på.

Selvom det ikke er alle soldater, der var lige begejstret ved tanken om at skulle se et teaterstykke, så fik de fire skuespillerinder fra Teaterkorpset alligevel sat nogle tanker i gang hos soldaterne:

- Det har været en ren fornøjelse. Der har været meget snak op til, og vi soldater kan godt være lidt drengerøvsagtige nogen gange. Men jeg synes at de fire stærke piger klarede det over al forventning. De fik også genskabt en masse situationer og formidlet en masse følelser, som vi kan relatere til, sige Peter Vinther, overkonstabel 1. grad fra Aalborg Kasernerne.