Teater: Vold, overgreb og skyderi i Østre Anlæg

Det Hemlige Teater barsler med ny forestilling der foregår i Østre Anlæg i Aalborg.

Hvis du kommer forbi Østre Anlæg i den kommende tid og bliver vidne til vold mod en embedsmand i funktion, voldelige overgreb og uheld med skydevåben, kan du meget vel være stødt på Det Hemlige Teaters nyeste forestilling, Som11, der har premiere i denne uge.

Stykket bliver opført med tre forskellige locations i Østre Anlæg i Aalborg som kulisse og handler om et borgermøde i parken, som kører helt af sporet, da en gruppe miljøaktivister tropper op.

- De overtager sådan set mødet og laver det om til en gidselaktion, som går rigtig, rigtig galt, fortæller Flemming Lindvang, der er kunstnerisk leder på Det Hemlige Teater og instruktør på forestillingen.

- Jeg mener, at miljødebatten er meget vigtig, men folk som har en sag, bliver ofte meget hellige og selvfede - og det vil vi gerne have lov at prikke lidt til, forklarer han.

Det har resulteret i en forestilling med 15 skuespillere, som opføres i parkens - ellers fredelige - omgivelser. Og forestillingen er ikke for børn. Flere af skuespillerne får lov til at prøve grænserne godt og grundigt af.

- Jeg har en voldsom rolle. Der sker mange ting med min karakter. Og det har krævet en del. Mange af de ting, der skal ske i det her stykke, er grænseoverskridende. Det kræver meget - også personligt, siger Kim Lærke Søndergaard, som spiller en af de såkaldte "øko-anarkister" i stykket.

Stykket kan opleves i Østre Anlæg fra 18. august.