Efter intenst politiarbejde blandt andet i Valby har man ifølge formodningerne forhindret et potentielt terrorangreb. Foto: Morten Nymand / Ritzau Scanpix

Terrormistænkt varetægtsfængslet i fire uger

Ni af de anholdte blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør. Den 29-årige mand fra Østfyn kærer varetægtsfængslingen til Østre Landsret.

Den 29-årige mand, der netop er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Odense, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han bliver beskrevet som den niende person, der er anholdt i terroraktionen.

På grund af dobbeltlukkede døre er sigtelsen fortsat ukendt.

Læs også Ni af de 20 anholdte bliver sigtet i terrorsag

Overfor TV 2 bekræfter anklageren Klaus Lauridsen efter grundlovsforhøret af en 29-årig mand i Odense, at der er "sammenfald" mellem sagen på Fyn og grundlovsforhørerne i terrorsagen i København torsdag.

Den 29-årige mand fra Østfyn, som har været for retten i Odense, er ikke enig i afgørelsen om, at han varetægtsfængslets frem til 9. januar 2020 klokken 08.30 og kærer altså rettens afgørelse til Østre Landsret.

Vidtrækkende terrorsag

I alt 22 personer blev onsdag anholdt i en storstilet aktion mod terror. Ni af de anholdte er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

13 personer er blevet løsladt igen, da politiet ikke formoder, de har forbindelse til terrorplanerne.

Under torsdagens grundlovsforhør i Københavns Byret kom det også frem, at to mænd og en kvinde blandt andet er sigtet for at have forsøgt at anskaffe sprængstoffet TATP for at lave en bombesprængning i Danmark eller udlandet.

De resterende fem - en kvinde og fire mænd - er sigtet for forsøg på at købe eller finansiere våben til brug ved terror. 

Læs også Anklage om brug af lyddæmpere i terrorsag overrasker PET-chef