LIGE NU:

Thise Mejeri - også for blinde

Thise Mejeri vil i løbet af året sætte punktskrift på alle virksomhedens mælkeprodukter. Dansk Blindesamfunds hovedbestyrelse har på weekendens hovedbestyrelsesmøde drøftet det flotte initiativ, som de opfordrer andre virksomheder til at tage ved lære af.

Siden 2004 har Thise Mejeri sat punktskrift på deres kartoner med skummetmælk, minimælk, letmælk, sødmælk og piskefløde.

Nu kommer der punktskrift på alle virksomhedens mælkeprodukter, og det er et initiativ, som hovedbestyrelsen i Dansk Blindesamfund sætter stor pris på:

- Tilgængelighed er et kodeord for alt det arbejde, vi laver i foreningen. Det er umådeligt vigtigt for os, at samfundet i videste forstand er tilgængeligt for blinde og stærkt svagsynede, og her er Thises initiativ opsigtsvækkende på den gode måde, udtaler kredsformand i DBS Viborg-Skive Thorben Koed Thomsen.

Punktskrift på varerne vil hjælpe blinde og stærkt svagsynede i hverdagen, når de er i deres hjem, men det vil selvfølgelig ikke hjælpe i selve indkøbssituationen, hvor blinde og stærkt svagsynede stadig har brug for ledsagelse i butikkerne.

Thises initiativ bevirker, at det nu er langt nemmere for blinde og stærkt svagsynede at kende forskel på produkter, hvor emballagen ellers er identisk.

Dansk Blindesamfunds hovedbestyrelse opfordrer andre virksomheder til at kopiere initiativet, som samtidig kan ses som en positiv påmindelse til normaltseende om de vanskeligheder, som mennesker med et synshandicap har på mange områder i hverdagen.

- Jeg har selv mælk fra Thise stående i mit køleskab," udtaler landsformand Jens Bromann og fortsætter: Thise Mejeri er et forbillede for andre virksomheder, som også ønsker at udvise social ansvarlighed i forhold til, at vi lever i et mangfoldigt samfund, hvor der skal være plads til os alle - også os med et fysisk handicap. Jeg ser gerne, at flere virksomheder melder sig på banen med at sætte punktskrift på deres produkter, og her begrænser mine tanker sig ikke kun til fødevarer.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden