Helle Thorning Schmidt besøger ikke Fælledparken 1. maj. I stedet skal hun kun til Jylland. Statsministeren kommer blandt andet til Aalborg. Foto: TV2/Nord

Thorning kommer til Aalborg 1. maj

Helle Thorning bryder traditionen og dukker ikke op til socialdemokraternes højborg 1. maj - Fælledparken. I stedet skal hun blandt andet til Aalborg.

Tre ingredienser plejer at klistre sammen 1. maj: Fælledparken, røde faner og socialdemokrater.

Dog må parkens socialdemokrater se længe efter landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Hun har således takket nej til at holde tale ved socialdemokraternes højborg på arbejderens internationale kampdag 1. maj.

Det skriver dr.dk.

Hendes beslutning kommer bag forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen.

Han mener, at det er dumt, at statsministeren ikke udnytter 1. maj til at komme så bredt ud med sit budskab, som Fælledparken giver mulighed for.

- Hun må jo selv bestemme, hvor hun vil tale. Men jeg er godt nok overrasket over, at man fravælger den største forsamling på 1. maj, siger Dennis Kristensen.

Siden 1. maj 2007 har statsministeren ellers talt i Fælledparken, men i år går turen udelukkende til Jylland, når Thorning besøger Aalborg og Aarhus.

Det ville have klædt Socialdemokraternes formand at være til stede i Fælledparken, hvor signalværdien på 1. maj er størst.

Det mener formand for Bupl, fagforeningen for pædagoger, Henning Pedersen.

- Man kan ikke andet end at få den tanke, at det har noget at gøre med al den blæst, der har været omkring regeringen. Men det glæder mig da, at statsministeren kommer rundt i landet, siger Henning Pedersen.

DR Nyheder har været i kontant med en række andre fagforeningsformænd, der ikke ser noget problem i, at Helle Thorning-Schmidt i år fravælger Fælledparken.