Foto: TV2/Nord

Thyra Frank bliver ældreminister i ny regering

Liberal Alliances Thyra Frank får igen et politisk liv, efter folketingsvalget i 2015 hvor hun ikke blev valgt. Thyra Frank bliver Ældreminister.

Hele det 22 mand store ministerhold i den nye såkaldte trekløverregering, bestående af Venstre, Konservative og Liberal Alliance, er mandag morgen blevet offentliggjort af regeringen selv på Twitter.

Listen indeholder flere overraskelser, men den måske største af dem alle er at Liberal Alliances Thyra Frank bliver udnævnt til Ældreminister.

Der er tale om et nyt ministerium, og man må formode, det kommer til at passe den forhenværende plejehjemsleder, rigtig godt.

Thyra Frank sad i Folketinget fra 2011 til 2015 og måtte se sit mandat i Nordjyllands Storkreds gå til partikollegaen Christina Egelund.

Læs også Egelund tog Thyras plads: - Det er en sjov blanding af følelser

Dermed bliver Thyra Frank hevet ind som minister uden at være medlem af Folketinget.

På det 22 mand store hold er også Karsten Lauritzen. Han har siden valget i 2015 været Skatteminister, og det ministerium fortsætter han altså med at bestride. Nordjyske Inger Støjberg, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, fortsætter som minister, men går fra at have både integrationsområdet, udlændingeområdet og boligområdet under sig, til "blot" at have udlændinge og integration.

Læs også Preben Bang om det nye regeringsgrundlag: - Godt, der kommer andre boller på suppen

Det er kun tre af de 22 ministre, der ikke skal have nye jobbeskrivelser. Det er skatteminister Karsten Lauritzen,Lars Christian Lilleholt, der fortsætter som Energi-, forsynings- og klimaminister og Esben Lunde Larsen, der fortsætter som Miljø- og fødevareminister.

Hele minsterholdet kan ses herunder: