Tican runder fire milliarder kroner

Slagteri-selskabeets omsætning runder igen fire mia. kr. Højeste restbetaling siden 2001. Det skriver epn.dk.

Tican kommer ud af regnskabsåret 2009/2010 med stor fremgang i resultatet og betaler i alt 1,00 kr. i restbetaling til andelshaverne pr. kg svinekød, hvoraf 10 øre som noget nyt er en præmie for ejerskabet. So-leverandørerne får et restbetaling på 75 øre pr. kg.

Det er dermed den højeste restbetaling, som selskabet har leveret siden 2001.

Af restbetalingen foreslår bestyrelsen, at de 15 øre henlægges på andelshavernes personlige konti i selskabet.

Det oplyser Tican efter at bestyrelsen i dag har godkendt koncernregnskabet, som overordnet set betragtes som meget tilfredsstillende.

Omsætningen steg med otte procent og passerede fire mia. kr. med en høj udnyttelse af kapaciteten i Thisted. Desuden har indtjeningen i forædlingsvirksomhederne været, hvad selskabet selv kalder historisk stærkt. Fremgangen er 58 procent på det primære driftsresultat sammenlignet med for et år siden, og årets nettoresultat er øget med 80 procent til 157 mio. kr.

Tican har mistet 12 procent af leverandørerne i årets løb, men selskabet har kunnet arbejde med tæt ved fuld udnyttelse af kapaciteten ved at købe frie grise på markedet, oplyser selskabet.

Direktør Ove Thejls siger:

-Jeg hæfter mig specielt ved resultatet af den primære drift og det faktum, at en større del af vores indtjening kommer fra forædlingsvirksomhederne i udlandet."

Også formanden, Jens Jørgen Henriksen er tilfreds:

-Jeg er glad for, at vi kan fremlægge et stærkt regnskab, som også give vores ejere en pæn restbetaling, som jeg tror, overrasker positivt," siger han.

Tican har 346 andelshavere og 1.834 medarbejdere.

Forsiden lige nu