01:07

Den tidligere colombianske præsidentkandidat Ingrid Betancourt holdt et komplet udsolgt foredrag i Aalborg.

1 af 2

Tidligere FARC-gidsel i Aalborg

Den tidligere colombianske præsidentkandidat og gidsel hos guerillagruppen FARC, Ingrid Betancourt, besøgte onsdag Aalborg.

Onsdag eftermiddag dannede Studenterhuset i Aalborg ramme om et helt særligt besøg. I et samarbejde mellem Aalborg Stift, Aalborg Universitet, Amnesty International og Studenterpræsterne i Aalborg var det lykkedes at få den tidligere colombianske senator og præsidentkandidat Ingrid Betancourt på besøg.

Betancourt kæmpede for et mere demokratisk Colombia og blev derfor taget som gidsel af guerillaorganisationen FARC, som holdt hende fanget i den colombianske jungle i seks et halvt år. Hun blev løsladt i 2008, og efterfølgende har hun skrevet en selvbiografi, hvor hun blandt andet beskriver sine oplevelser som gidsel.

I dag arbejder Ingrid Betancourt fortsat på at gøre sit hjemland mindre korrupt, og hun gør en stor indsats for at forhindre udsatte colombianske unge i at have i guerillabevægelser eller militære grupper som den, der holdt hende som gidsel i seks et halvt år.

Under besøget i Aalborg holdt hun foredrag for 250 mennesker, der havde været hurtige til at sikre sig en billet, og her fortalte hun dels om sine oplevelser i junglen, og hvordan den tid har givet hende styrke til at kæmpe videre for de sager, hun tror på.

Ingrid Betancourt rejser verden rundt og fortæller om sit arbejde og skaber kontakter, og næste stop er Sverige i slutningen af denne uge.