Seneste nyt:

Tidligere folketingsmedlem udsat for chikane under Royal Run

En tilskuer sendte søndag en spytklat direkte efter det tidligere nordjyske folketingsmedlem Morten Marinus, som blev ramt på shorts og ben.

Iført en Dansk Folkeparti-trøje løb Morten Marinus ligesom tusindvis af danskere Royal Run i weekenden. Langt størstedelen løb i den kongeblå Royal Run-trøje, men Morten Marinus, der sad i Folketinget fra 2011 til 2019, havde imidlertid valgt at trække i en t-shirt med Dansk Folkepartis logo.

Det var alle langs ruten ikke lige begejstrede for. I hvert fald ikke to mænd der stod langs barriererne, efter løberne var kommet ud af Frederiksberg.

Spytklat på benet

- Jeg løb helt ude i højre side i nærheden af fortovet og afspærringen. Da to fyre ser jeg kommer løbende i en DF-trøje, så begynder de at buhe af mig og råbe af mig, fortæller Morten Marinus, inden han fortsætter.

- Lige da jeg passerer dem, så sender den ene en ordentlig slimklat mod mig, og den rammer mig på benet og på mine shorts, siger han.

Hændelsen skete ifølge Morten Marinus udelukkende, fordi han bar en DF-trøje. Her dagen derpå ærgrer han sig over episoden, eftersom han oplevede Royal Run som en vaskeægte folkefest.

- Jeg kan ikke forstå, at folk bliver provokeret over, at jeg har en DF-trøje på. De to mænd er nok ikke enige med mig politisk, men det er mærkeligt, at de udtrykker det på sådan en måde.

Er Rasmus Modsat

Det er ikke første gang, at det tidligere byrådsmedlem i Jammerbugt Kommune og folketingsmedlem fra Nordjyllands Storkreds oplever nedværdigende opførsel fra folk.

Til valgkampagner har han tidligere prøvet at blive spyttet på, men det er første gang, at han har oplevet det til et motionsløb. 

- Jeg har været aktiv i politik i mere end 20 år, og det er ikke første gang, at jeg har oplevet at blive spyttet på, og det er nok heller ikke sidste gang, fortæller han.

Oplevelsen får ingenlunde politikeren til at ændre adfærd fremover.

- Nu tror jeg faktisk, at jeg vil løbe i en DF-trøje hver gang. Der er jeg lidt Rasmus Modsat, for der er ikke nogen, der skal bestemme, hvilket tøj jeg skal løbe i, siger han.