01:44

Ved indvielsen for en uge siden nøjedes Gara med at kigge ud på publikum. Siden har hun ikke været meget længere ude af sit bur. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Tiger på lykkepiller

Tigeren Gara fra Aalborg Zoo er blevet stresset over at flytte ind i det nye rovdyranlæg. Nu får tigeren lykkepiller mod stress, så den kan falde til i de nye omgivelser.

For en uge siden indviede Aalborg Zoo et spritnyt rovdyranlæg. Men indtil nu har tigeren Gara ikke været ude og se på de nye omgivelser. Flytningen har stresset tigeren, og nu holder den sig inde i sit bur.

- Selvfølgelig kunne vi tage vandslangen og spule hende ud eller gøre noget andet grimt, men det er ikke det, det handler om. Hun skal jo have det godt, siger rovdyrepasser Frank Thomsen.

Dyrepasseren har nu valgt at give tigeren lykkepiller, så den kan falde til ro og blive tryg i de nye omgivelser.

- Det er for at tage angsten. Hun har jo fået en dårlig oplevelse, da hun kom ud første gang. Det svarer nok til at vi andre går i seng om aftenen derhjemme, og når vi vågner næste morgen, så står vi midt i den indiske jungle, siger Frank Thomsen.

Han understreger, at det er en midlertidig løsning indtil tigeren har vænnet sig til anlægget. Gara har da også været ude og vende kortvarigt i det nye anlæg, så han er sikker på, at hun nok skal finde mod til at gå længere ud i anlægget indenfor et par dage.