Seneste nyt:

Til daglig jagter han forbrydere - til sommer er det en målstreg 5000 kilometer væk

Peter Skovbak skal til sommer deltage i cykelløbet Race Across America, hvor han skal cykle 5000 kilometer i et af verdens hårdeste sportsbegivenheder.

Kriminalkommissær Peter Skovbak jagter til daglig forbrydere hos Nordjyllands Politi, men i sin fritid lader han pedalerne tale i sin træning op til en af verdens hårdeste sportsbegivenheder, cykelløbet Race Across America.

Om 148 dage står han på startstregen, hvor han skal cykle 5.000 kilometer tværs over USA på bare 10 dage. 

- Jeg har brugt flere år på at vænne min krop til at sidde i cyklen på den måde, jeg skal, når jeg kører RAM (Race Across America, red.)

Deltagerne cykler typisk 21-22 timer i døgnet, og det kræver rigtig meget træning. 

Det kræver intens træning at blive klar til at kunne cykle 5000 kilometer på 10 dage.
Det kræver intens træning at blive klar til at kunne cykle 5000 kilometer på 10 dage.
Foto: Mickey Kruse


Smerte og ofre er en del af pakken

Peter Skovbak er gået ind i den afgørende fase af træningen, og flere års grundform skal fra nu af og frem mod starten toptunes.

Det ekstreme løb i USA går blandt andet igennem Arizonas ørken, og der bliver op til ekstreme 48 grader. Der skal et helt specielt fokus til for at kunne æde smerten. 

- Ultracykling handler rigtig meget om det mentale og en del af det mentale er at håndtere de udfordringer, der kommer, og det gør smerte i ny og næ.

For at projektet kan lykkes, har der været ofre.

- Jeg har ikke lagt nogen planer efter det her. Det har taget så meget af min tid i lang tid, og jeg har prioriteret det så højt, så jeg har også nogle ting, jeg skylder måske at prioritere lidt højere i et stykke tid.

Se mere i videoen her: