Flere studerende på Aalborg Universitet har mere end almindeligt travlt for tiden. De skal skrive eksamensopgaver samtidig med, at der er planlagt undervisning. Foto: Nick Clark

Til eksamen og forelæsning på samme tid

Moduler, der overlapper hinanden betyder, at studerende på Aalborg Universitet skal være til forelæsning samtidig med at de skriver eksamensopgave.

02:47 Luk video

Stine Hougaard Andersen og omkring ti medstuderende på Aalborg Universitet bliver ramt af lidt af et dobbeltarbejde. De læser alle samfundsfag som tilvalgsfag på deres cand.mag., og da de har moduler med forskellige semestre, er der for tiden betydelige overlap.

I løbet af de kommende uger skal der skrives to eksamensopgaver i EU og didaktik. Samtidig skal de passe deres forelæsninger i blandt andet pædagogik og økonomi.

- Det er lidt kaotisk. Jeg skal til eksamen samtidig med at jeg har undervisning. Nu har de rettet lidt i det, men den oprindelige plan var, at vi skulle have udleveret eksamensopgave mens vi var til en anden forelæsning, så reelt set skulle jeg være to steder på samme tid, siger Stine Hougaard Andersen.

Ifølge Aalborg Universitet kan studerende med hovedfag og tilvalgsfag rammes af dobbeltarbejde, da man netop skal have moduler med forskellige hold og semestre. I dette tilfælde er der sket en decideret fejl, og deadline på eksamensopgaverne er forlænget.

Stine Hougaard Andersen har forståelse for, at det kan være svært at få al logistik til at gå op, men hun forstår ikke, at der ikke findes regler, der forhindrer at eksamen og undervisning ikke overlapper.

- Hvis jeg skal blive bedst mulig til min uddannelse, så skal jeg have tid til at gå til forelæsninger og til at forberede mig til forelæsningerne, og samtidig skal jeg have tid til at aflevere tilfredsstillende eksamensopgaver, siger Stine Hougaard Andersen.

Muligheden for at læse ekstra som kompensation for de forelæsninger, hun misser, er ifølge Stine Hougaard Andersen ikke en mulighed. Blandt andet er der mange forelæsninger i økonomi, som er et krævende fag med mange øvelser indlagt.

Derfor er der reelt kun en mulighed de kommende uger.

- Jeg må tage det en dag ad gangen og så må jeg jo knokle igennem om natten, hvis det er det, der skal til. Jeg satser i hvert fald på at klare mine eksamener i første forsøg, og så skal jeg følge så godt med i de andre moduler som overhovedet muligt, siger hun.