LIGE NU:

Tilbagegang i Aalborg Lufthavn

September måned bød på tilbagegang på alle Aalborg Lufthavns forretningsområder. Reduceret og nedlagt rute får skylden.

En samlet tilbagegang på 6,79 procent. Det er resultatet når Aalborg Lufthavn kigger tilbage på september og sammenligner med sidste år.

Der er fald over hele linjen, og specielt på udenrigstrafikken har der været færre passagerer i år end i 2013. Her lyder faldet på 12,16 procent.

- Væsentligste årsag til tilbagegangen er Norwegians indskrænkning på London og nedlæggelse af ruten til Oslo. Vi arbejder på højtryk på at etablere bedre betjening på disse destinationer. De fleste andre ruteområder, herunder ikke mindst Turkish Airlines rute til Istanbul viser robust vækst", siger direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen.

- Vi har været vant til fremgang over hele linjen måned efter måned, år efter år. Nu må vi prøve at vænne os til, at der altså også godt kan være "bump på vejen". Vi er aldrig tilfredse med tilbagegang, men accepterer dog med nogenlunde tilfredshed september 2014, siger direktøren, der noterer sig, at det trods alt blev den tredjestørste måned passagermæssigt i lufthavnens historie.

Indenrigstrafikken oplevede en tilbagegang på 3,98 procent mens chartertrafikken gik 8,89 procent tilbage.