Jernbanebroen over Limfjorden blev onsdag aften påsejlet af et fragtskib. Foto: Per Frank Paulsen

Tog kører nordenfjords igen til november

Den påsejlede jernbanebro over Limfjorden bliver først færdig til november. oplyser Banedanmark.

De togrejsende fra Vendsyssel til det øvrige land kan godt belave sig på forsinkelser og besværligheder frem til begyndelsen af november.

Så lang tid kommer der til at gå, før den påsejlede bro og den ødelagte broklap er blevet repareret, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Banedanmark har sat alle kræfter ind på at finde den rette og hurtigste løsning til genoptagelse af togtrafikken, fortæller sektionschef i Banedanmark Helle Bøhl-Møller.

- Og det er at lave en ny broklap ud fra de eksisterende tegninger fra den gamle broklap med relevante tekniske opdateringer, siger hun.

Broen og broklappen blev slemt beskadiget, da det finske containerskib Ramona den 28. marts sejlede ind i den.

Selvom den ødelagte broklap vejer hele 300 ton, lykkedes det for det 75 meter lange containerskib at forskubbe den op til en meter.

De bevægelige dele af broen blev totalskadede og skal derfor udskiftes.

Det er MT Højgaard, der har fået entreprisen.

Nu går vi sammen med MT Højgaard i gang med arbejdet. Og undervejs vil alle lede efter alle muligheder for at få broklappen bygget, monteret og godkendt til trafik hurtigst muligt, siger Helle Bøhl-Møller.

Broen er den eneste togforbindelse over Limfjorden og den beskadigede bro har betydet forsinkelser for de rejsende på op mod en time. DSB har sat busser ind for at få de rejsende videre på deres færd.

/ritzau/