LIGE NU:

Togdrift - en varm sag

De første forsinkelser i sommervarmen rammer også Nordjylland

Fredag eftermiddag fik de danske togpassagerer første forsmag på sommeren, som bliver en langsommelig og frustrerende affære. Banedanmark måtte sætte hastigheden ned, og det fortsætter i weekenden og mandag med.

Banedanmark har valgt ikke at afvente vejret, som vejrudsigten spår til at blive solrigt, og har i stedet allerede nu besluttet sig for at sætte hastigheden ned på en lang række strækninger landet over.

- Vi har taget en principbeslutning om at indføre generelle hastighedsnedsættelser i tidsrummet mellem kl. 12 og kl. 20 i de kommende dage. Så ved togselskaberne, DSB og Arriva, hvad de skal forholde sig til, og det vil blive muligt at give passagererne en realistisk forventning om, hvor store forsinkelser de kan forvente, siger fungerende driftsdirektør i Banedanmark, Erling Weber Jensen.

Trafikchef hos DSB, Erik Christensen, erkender, at det bliver hårde tider for passagererne, når store dele af landet rammes af hastighednedsættelser.

- Vi aflyser en masse tog, for hvis det tager seks timer at køre til Aalborg i stedet for fem, skal vi bruge flere ressourcer på den enkelte rejse. Så vi er nødt til at aflyse for at skaffe lokoførere, togførere og materiel, siger Erik Christensen.

En time oven i køreplanen fra København til Aalborg er kun selve hastighedsnedsættelsen. Den kan sagtens trække flere problemer med sig, hvis personale og togvogne ikke befinder sig de rigtige steder i forhold til køreplanen. Så det kan gå meget værre.

- En ekstra time fra København til Aalborg er under forudsætning af, at vi får succes med nødplanen. Men der er ingen grund til at tro, at vi får succes med nødplanen hele vejen rundt. Så det er reelt minimum en times forsinkelse, erkender Erik Christensen.

DSB oplyser, at rejsetidsgarantien gælder, så passagerer kan få en ny billet eller penge tilbage, når toget er forsinket.
/ritzau/

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

20_percent

play Kunstig intelligens skal gøre trafikken mere sikker og smart

Nærpolitistationen i Sæby lukker

Borgmester om nærpolitistation: Det skaber tryghed

40_percent

play Regeringen vil hæve forsamlingsforbud fra på onsdag

bilkø2

play Nedsat hastighed: Otte uger med vejarbejde syd for Limfjordstunnelen

Til forsiden

Til forsiden